Türkiye’nin dijital üs olma potansiyelini değerlendiriyoruz

“Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermek” misyonu ile Dijital Dönüşüm Hareketi’ni başlatan Vodafone Türkiye’nin Ar-Ge şirketi OKSİJEN’in dört inovatif ürünü, Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından 24-27 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen v emobil iletişim dünyasının kalbii nattığı Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı.

turkiyenin-dijital-us-olma-potansiyelini-degerlendiriyoruz

Vodafone’un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere “Global İnovasyon Merkezi” olarak belirlenen OKSİJEN ile stratejik ortaklık yaptığı Vodafone Grubu’nun Silikon Vadisi’ndeki Kuluçka Merkezi Vodafone xone’un işbirliğiyle geliştirilen“MyXone”, “FindXone”, “DriveXone” ve “Mobil Alan Seçme” (MAS) (*) uygulamaları, Google Play Store’da kullanıcıların hizmetine açıldı. UygulamalarınAvrupa’nın çeşitli ülkelerinde kullanılmaya başladığı belirtilirken, Türkiye’de de yakın zamanda hayata geçirilmesi bekleniyor.

turkiyenin-dijital-us-olma-potansiyelini-degerlendiriyoruz_45

Gökhan Öğüt: “Türkiye’nin dijital üs olma potansiyelini değerlendiriyoruz”

 

Uygulamaların tümünün demolarıyla birlikte tanıtıldığı toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, dijital dönüşüm ile ülkemizi mobil iletişimde dünya ligine çıkarma hedefiyle çalışırken, Türkiye’nin dijital bir üs olma potansiyelini de değerlendirmek istediklerini belirtti. Öğüt, şunları söyledi: “Bu amaçla geçen yıl Mobil Dünya Kongresi’nde Vodafone’un Silikon Vadisi’ndeki kuluçka merkezi Vodafone xone ile Vodafone Türkiye’nin Ar-Ge Merkezi OKSİJEN’in güçlerini birleştirdiğini duyurmuştuk. Vodafone xone’un dünyanın en iyi inovasyon merkezlerine ve şirketlerine erişim yetkinliği ile OKSİJEN’in telekomünikasyondaki inovasyon mirası ve mükemmel mühendislik yeteneğini bu stratejik işbirliği ile bir araya getirdik. Bu yıl içinde OKSİJEN ve Vodafone xone’un entelektüel sermayelerini birleştirerek birlikte teknoloji geliştirdik, testler yaptık ve geleceğin teknolojilerinin altına birlikte imza attık. Bu işbirliği ile Türkiye’deki mühendislerimizin inovasyon gücünün yeni bir küresel açılımını gerçekleştirmiş olduk. İşbirliği ile Vodafone xone ile OKSİJEN arasında “know-how” transferinin dahil olduğu pek çok ortak proje gerçekleştirdik” dedi.

 

Dijital dünyanın ağırlık merkezi doğuya kayıyor

Bilişim teknolojilerinin doygun ABD ve Avrupa gibi pazarlarda yüzde 3-4 oranında büyürken Asya-Pasifik ülkelerinde yüzde 8 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Öğüt, dijital dönüşümün gelişmekte olan ülkelerin potansiyellerini büyük oranda yukarı taşıdığını belirtti. Batıdan doğuya kayan güç dengelerinin ortasında yer alan Türkiye’de bilişimle ilgili atılacak her doğru adımın, yaratacağı yeni ekonomik paradigmayla dünyada önemli bir rol üstlenmemizi ve teknoloji ihraç eden bir ülke olmamızı sağlayacağını vurgulayan Öğüt, şöyle devam etti: “Vodafone Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi mobil iletişimde dünya ligine çıkarma yolunda ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi ile teknolojinin yarattığı küçük mucizeleri tüketicilerimizin hizmetine sunmayı sürdürürken ülkemiz teknoloji üretim merkezi olması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir