Teknoloji konusunda yanlış bilinenler

Teknoloji konusunda yanlış bilinenler
Teknoloji dünyasında birçok insanın sebebini düşünmeden kabul ettiği, genel olarak doğru kabul edilen o kadar çok efsane var ki, bunların bazılarının yanlış olabileceğini hiç aklımızdan geçirmiyoruz. İşte önemli teknoloji efsanelerine verilen cevaplar…

Teknoloji de tam olarak aynı olmasa da politika ve spora benziyor. Yani herkes, her şeyi bildiğini iddia edebiliyor. Bu da ortaya aslında doğru olmayan fakat insanların büyük çoğunluğunun öyle kabul ettiği efsanelerin oluşmasına neden oluyor. (Teknolojik Komplo Teorileri)


Teknoloji konusunda uzman olduğunu iddia eden çok sayıda insan var

Bunların arasında öyle efsaneler var ki, gerçek olmadığını öğrenmek sizi çok şaşırtabilir.

Masaüstü bilgisayarların sonu mu geldi? Pahalı bilgisayar kabloları daha mı iyi performans sunar? Telefonun sinyal simgesi ne kadar doğru sonuç veriyor? Disk birleştirme ne kadar önemli? Cep telefonları gerçekten uçak düşürüyor mu? Bitmeyen dizüstü bilgisayar şarjı mümkün mü? Cep telefonunu doğru tutmazsanız çekim gücü düşer mi? İşte bu sorulara teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin verdiği bilimsel cevaplar.

Cep Telefonları Uçak Düşürür mü?

Bildiğiniz üzere cep telefonu kullanmak tüm ticari uçuşlarda yasak. Bir uçağa bindiğiniz zaman aldığınız ilk uyarılardan biri cep telefonunuzu kapatmanız yönünde. (En Lüks 10 Özel Uçak)

Birçok insan bu yasağın sebebinin cep telefonu sinyallerinin uçağı bozarak düşmesine neden olduğunu sansa da aslında gerçek öyle değil. Cep telefonu kullanmak bir uçağı düşürmez.

Uçaklarda cep telefonu kullanılmasının yasaklanmasının ardında iki farklı kurumun gösterdiği iki farklı sebep var


Cep telefonları bir uçağın düşmesine doğrudan neden olmasa da dolaylı etki yapabiliyor

Yasağın Sebebi Ne?

Bunların ilki cep telefonu sinyallerinin uçağın yer ile iletişimini kesintiye uğratıp, parazit yapmaya neden olabilmesi. Bu durum uçuş güvenliğini büyük ölçüde tehdit ediyor. Cep telefonlarına gelen yasağın en önemli sebebi de bu.

Yasağın diğer sebebi ise daha çok yerdeki cep telefonu kullanıcılarını ilgilendiriyor. Yerdeyken cep telefonlarımız en yakındaki verici istasyonun sinyalini alır.

Havadayken ise aynı anda birden fazla kule ile aynı mesafede olabileceğimizden, cep telefonu tüm bu kuleler ile bağlantıya geçer. Bu da diğer kullanıcıların kulelerden tam verim alamayıp, iletişimin sekteye uğramasına neden oluyor.

Telefonu Tutuş Şekli

Steve Jobs’un iPhone 4 ile ilgili şikayetler gelmesinin üzerine düzenlediği basın toplantısında tüm akıllı telefonların tutuş şeklinden dolayı sinyal kaybı yaşadıklarını açıklaması bu alanda mücadele eden tüm firmaların tepkisine yol açmıştı. (Steve Jobs’ın Basın Toplantısı)

Telefonların yanlarını kapatacak şekilde tutulmasının sinyal gücünü düşüreceğini iddia eden Steve Jobs, iPhone 4′te yaşanan sorunları kabul etmiş fakat rakiplerine de sataşmayı ihmal etmemişti.


Telefonu tutuş şeklinin önemi modelden modele değişiyor

iPhone 4 ve Diğerleri

Steve Jobs’un bu iddialarının bir yere kadar doğru olduğunu söylemek gerek. Gerçekten de akıllı telefonları, yan taraflarını kapatacak şekilde sıkı bir şekilde tutarsanız sinyal gücünde az da olsa düşme yaşayabilirsiniz.

Ancak şimdiye kadar iPhone 4 dışındaki hiçbir modelde bu durum, görüşmelerin yarıda kesilmesi, sinyal gücünün sıfırlanması gibi şeylere yol açmamıştı.

Sonuç olarak şu denilebilir ki, iPhone 4 kullanmıyorsanız, telefonunuzu nasıl tuttuğunuzun bir önemi yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir