Tarihi giyilebilir bilgisayar

Hiç düşündünüz mü ? Bu kadar teknolojiyi ilerleten bilgi , nerden geliyor , eskiden insanlar teknoloji yokken nasıl bir hayat yaşıyordu ?
Eskiden insanlar nasıl yaşayıpta bu seviyeye geldi .
Tarihe bakılırsa , eskiler akıllı giysi teknolojisini bulmuş , kullanmış . Şimdilerde hesap işlerini hep bilgisayar veya hesap makineleri yaparken eskiden Çinlic tüccarlar ,abaküs şeklinde ki yüzükleri sayesinde hesaplarını hızlı bir şekilde yapıyormuş . 300 yıl öncesine ait , Qing Hanedanı’na mensup Çinli bir tüccarın giydiği antik yüzük, üzerindeki abaküs sayesinde, ilk akıllı giysi sıfatının sahibi oldu. 1.2 cm boya ve 0.7 cm ene sahip olan abaküs; her birinde yedi küçük boncuk bulunan, yedi adet çubuğa sahip
yüzügün boyutu malum ,tırnağınıza bakıp ebatını görebilirsiniz ,bu abaküs içi özel eğitim alınınca her türlü hesap anında yapabilirsiniz . Bir bayan tüccara ait olduğu sanılan yüzüğün ilk giyilebir teknolojisi diğer abaküslere göre daha fazlave hızlı hesap yapıp zamandan kazandırıyordu ve kullanıcısı hertürlü işlemi rahatça yapma olanağı sağlıyordu .Suanpan kullanarak; çarpma, bölme, toplama, çıkarma yapmak; karekök ve küpkök almak mümkün oluyor. Ancak söz konusu işlemleri yüksek hızda yapma fırsatı veren bu teknikleri başarıyla icra edebilmek için suanpan kullanımı eğitimi almak gerekiyor. İnternette bu eğitimi veren hem siteler hemde öğreten okulların linklerini bulabilirsiniz .
Akıllı giyililebilir teknolojinin gün geçtikçe birçok şeye dönüştüğünü görüyoruz . kol saatından gözlüğe, elbiseden , iç çamaşıra ,kulaklıktan şapkaya, ayakkabıdan takıya ve birçok sektörde gelişiyor . Oldukça zahmetli ve birçok yatırımların olduğu sektöre birçok büyük el atmaya başladı .
son ayların en çok konuşulan teknolojik gelişmelerine ev sahipliği yapıyor. Bu hafta başında Google, Android Wear projesini duyurmuş, giyilebilir teknolojilere verdiği önceliğin altını çizmişti.
Gün geçtikçe gerek giysilerimiz gerekse etrafımızdaki aletlerin akıllı olması , kaçınılmaz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir