PC VE ELEKTRONİK CİHAZLARIMIZ NE KADAR GÜVENLİ

PC ve elektronik cihazlarımız günlük internetten yüklediğimiz bilgiler , oyunlar, sms ler açtığımız linkler,ve kurduğumuz yazılımlar , aldığımız yeni cihazlar ne kadar güvenlidir? bence hepsinde korsan yazılımlar var.Büyük devletler bunun için çok gelişmiş casus yazılımlar yüklüyor öyleki siz format atsanız da o yazılımı silemiyorsunuz , ne yaparsanız yapın sizin bilgiler aktarılıyor . Bilgisayarınız da örneğin diğer cihazlarda da tanımadığınız bir sürü numaralı boş dosyalar silseniz bile işletim sistemine bağlı olduğu için silinmeyeceğini görüyorsunuz .
ABD’deki Ulusal Güvenlik Ajansı NSA ile ilgili gizli bilgiler gelmeye devam ediyor. NSA’de çalışan eski CIA görevlisi Edward Snowden’in sızıntıları dünyayı çalkalamayı başarıyor. Son bilgilere göre X-KEYSCORE adı verilen NSA programı şifrelenmemiş tüm internet trafiğini takibe aldı. E-postalar, online sohbet ve genel internet gezintisi haricinde başka kanallar da takip edildi.
Der Spiegel haberine göre Microsoft Windows işletim sisteminin çökme sonrası gönderdiği hata raporları da işin parçası. Bu raporlar sayesinde kullanıcının sistemi, kullandığı yazılımlar, donanım özellikleri ve takılı çevre birimleri analiz edilebiliyor. Görünüşe bakılırsa NSA işi ilerletmek için buna benzer bir sahte görsel hazırladı. Görüldüğü gibi fontu kısmen farklı olan amatörce hazırlanmış çalışmayla kullanıcı hata raporu gönderdiğini sanırken NSA’e faydalı bilgileri aktarmış oluyor. Ardından sistemindeki açık bulunuyor ve pasif takip için ilgili uygulamalar kuruluyor.
Bununla yetinmeyen NSA işini kolaylaştırmak için PC, dizüstü bilgisayar üreticilerine yanaştı ve özel bir programı fabrikada kurmalarını istedi. Online oyun dünyasına da sızmış olan NSA’in TAO ajansı Windows içeren sistemlere uzaktan erişip kontrolü ele geçirebiliyor. Gerekli durumlarda satılan PC’ler öncelikle NSA tarafından dikkatli biçimde açılıyor ve özel uygulamalar yüklendikten sonra kullanıcıya iletiliyor. Yeni ve temiz bir bilgisayar aldığını sanan kullanıcı rahat biçimde takip edilebiliyor. Duruma göre arka kapı bırakan özel tip donanımlar da eklenebiliyor. Böylece format atılsa da erişim engellenmiyor.
Bilgisayarınızı kullanırken bir hata oluştu. Siz de Windows’un çok bilinen “Hata Raporu Gönder” seçeneğine tıkladınız.

Artık eskisi kadar rahat yapamayacaksınız. Çünkü Hata Raporunu Microsoft yerine ABD’nin Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’e gönderiyor olabilirsiniz.

NSA, Hata Raporlarını hedeflediği bilgisayarın açıklarına ulaşıp casus yazılım yerleştirmek için kullanılıyor.

Alman dergisi Der Spiegel haberinde, Eski CIA ajanı Edward Snowden’in sızdırdığı belgelerdeki yeni teknik bilgilere yer verdi.

Belgelere göre, NSA yazılımdan donanıma kadar her türlü yolla hedeflenen kişinin bilgisayarına ulaşabiliyor.

Eğer diğer yönetemler işe yaramazsa NSA donanımı hedefliyor.

Şüphelenilen kişi bilgisayar siparişi verdiğinde teslimattan önce ABD ajanları kargo paketini alıp kendi atölyelerine götürüyor.

Ardından dizüstü bilgisayara casus yazılım ve donanımlar eklenerek her şeyden habersiz şüpheliye teslim ediliyor.

Monitör kabloları, gizli verici yerleştirilmiş USB diskler ve sahte baz istasyonları NSA’e her şeyi kaydederek iletebilen araçlar arasında…

NSA’in hedefindeki firmalar arasında Microsoft’un yanında Cisco Systems, Western Digital ve Çinli Huawie firmaları da yer alıyor. İnanın bana kimse güvende değil !!!.
Çağımızın Deccalı olarak görüyorum tek gözlü dünyayı karıştıran en hassas konuları bilip size kullanan dünyadaki bu kadar terörü ve kaosu biranda çıkmasını sağlayan , bu tek göz ,elinizin altında ki cihazda sinsice uyuyor ve her şeyinizi kaydediyor,lütfen kamaralı ve mikrofonlu cihazlarınızın mahremiyetinizden uzak tutun. Onları kapatsanız da onlar kapanmıyor.!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir