Avustralyalı bilim adamları arı sensor ‘ü yaptı

Avustralyalı bilim adamları küresel arı ölümlerini nedenlerini saptamak için bir yol geliştirdiler. Arıların küresel bitkileri nasıl döllediğini öğrenmek için 5.000 bal arılarısına küçük sensörleri takıp ,onları nereye gittiklerini izledi.

Her bir Sensör, 2.5 milimetre (0,1 inç 0,1 inç) ile 2.5 milimetre ölçekli , gerçek zamanlı olarak her arının yerini yayın yapan radyo frekansı tanımlama çipleri içerir. Bilim adamları kendi davranışlarından sapmaları belirlenmesi, Swarm hareketlerinin üç boyutlu bir modelini yaparak verileri, bir sunucuya aktardı.
Tüm arı kovanları aniden, ölümleri için Colony Collapse Disorder (CCD) olarak bilinen bir fenomene döndüğü gibi son on yılda, milyonlarca arı öldü.
Ölüm nedenlerini tarımsal ilaçlar ve kötü beslenme,stres ve egzos gazı gibi etmenlerden dolayı olduğunu bildirdiler.
Arı ölümlerini araştıran bilim adamları , onların nasıl beslendiklerini ,hangi koşullarda nasıl beslenip hasta olduklaırnı bu cipler sayesinde öğrenecek ..
Cipin çıkması kendi düşümcem , üreticilerin arılarını izlemesi için ideal bir cihaz olacak kanatiindeyim , arıların belkide çobanı olacak bu aygıt arıcılar için belkide ürün artışına sağlayacak gibi gözükmekte..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir