Akıllı telefonlar Ajan gibi çalışıyor

Akıllı telefonlar kullanıcıların tüm iletişim bilgilerini depoluyor, bu da dünya çapında büyük bir istihbarat ağı oluşturuyor.
Gelişen iletişim teknolojisi, kullanıcıları izlenme, takip edilme ve özel hayatının araştırılması gibi konularda savunmasız kılıyor.
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından yapılan dinlemeler son zamanlarda dünya kamuoyunu meşgul ediyor. Ancak aslında her birey satın aldığı ve kullandığı akıllı telefonlarla ceplerine birer casus yerleştirmiş oluyor. Her akıllı telefon, gözü, kulağı ve derisi olan bir casus gibi çalışıyor.
Kamerasıyla kullanıcı hiç farketmeden onu kaydedebilir, mikrofonuyla tüm konuşmaları kaydedebilir ya da uzak kullanıcıya ulaştırabilir, diğer taraftan akıllı telefonların çoğu dokunmatik ekrana sahip ve bir çoğunda parkmak izi tanıma özelliği var.
Akıllı telefonlarda kullanılan bütün uygulamalar, kullanıcıların özel bilgilerini kaydetme ve uzak kullanıcıya ulaştırma kapasitesine sahip. Bu da demek oluyor ki, dünya çapında bir istihbarat ağı kurulmuş ve kontrol edici mekanizmaların hizmetine sunulmuş durumda.
Akıllı telefonlar sadece istihbarat amaçlı olarak kişisel bilgileri veya eğilimleri takip etmiyor. İnteraktif olarak çalışan, arama motorları, akıllı telefon uygulaması yapan şirketler, telefon firmaları ve diğer birçok teknoloji şirketi, akıllı telefonlar sayesinde elde edilen demografik ve infografiklerle müşterilerine sunacakları bir sonraki ürünün tasarımını belirlemeyi artık çağın bir mecburiyeti olarak kabul ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir