Bilgisayarınızda casus yazılım varmı yokmu nasıl anlarız. Yazılımlar bazıları sisteme zarar verirken bazıları bilgilerimizi çalma yolunda kullanılır. İstemediğimiz bir durumdur, Bilgisayarımıza zararlı yazılımların bulaştığını nasıl anlarız.
Internet Explorer’ın adres çubuğuna veya arama kutusuna bir terim yazıp arattığınızda normal arama motorunuz yerine hiç duymadığınız bir arama motorunun sonuçları gelir.
Anti-spyware yazılımınız yada diğer güvenli yazılımlarınız normal şekilde çalışmaz. Bazı dosyaların silinmiş olduğunu söyleyebilir yada güncelleme yapamayabilirler. Programları çalıştırdıktan kısa bir süre sonra kapanabilir yada kilitlenebilirler.
Sık Kullanılanlar listenize adını duymadığınız siteler otomatik olarak eklenir. nekadar silerseniz silin o siteler yine Sık Kullanılanlarda yerini alır
Sisteminiz eskisinden fark edilir biçimde daha yavaş çalışır. Görev Yöneticisi’ni açtığınızda adı garip görünen bir işlemin işlemcinizin neredeyse yüzde 100′ünü kullandığını fark edersiniz.
İnternette hiçbir şey yapmıyor olsanız bile modeminizin veri ışığı sürekli yanıp sönmeye devam eder. Sistem tepsisindeki ağ simgesi de internetten veri indiriyormuşçasına yanar.
Tarayıcınıza bilerek yüklemediğiniz bir araç çubuğu eklenir. Kaldırmaya çalışırsanız kalkmaz ya da bir süre sonra kendi kendine yeniden yüklenir.
Tarayıcınız çalışmadığı zaman karşınıza aniden reklamlar çıkar. Reklamlar sizin aniden rezil edebilecek erotik reklamlar bile olabilir.
Tarayıcınızı açtığınızda istemediğiniz ve sizin tarafınızdan ayarlanmamış bir açılış sayfasıyla karşılaşırsınız. Değiştirseniz bile tarayıcınızı tekrar açtığınızda aynı sayfa geri gelir.
Windows Live Messenger’iniz aniden kilitlenir ve bir süre sonra arkadaşlarınız neden garip mesajlar gönderdiğinizi sormaya başlar.
Her şey normalmiş gibi görünebilir. Bazı casus yazılımlar ve Truva atları sisteminizde hiçbir iz bırakmamaya, verilerinizi gizliden gizliye toplamaya çalışabilirler..