TTNET herkesi NASA etkinliğinde ileri teknoloji fikirleri geliştirmeye çağırıyor
NASA’nın 12-13 Nisan tarihlerinde 48 ülke ve 96 şehirde düzenleyeceği “International Space Apps Challenge” etkinliğinin Türkiye ayağı TTNET ana sponsorluğunda gerçekleşecek.
Etkinlik, ileri teknoloji uygulamaları geliştirerek, yaşanan zorlukların aşılmasını, uzay teknolojilerinde ilerlemenin sağlanmasını ve insanlığın gelişmesi için birlikte çalışılmasını teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.
Teknoloji başlığı altında çözüm geliştirilmesi hedeflenen konular arasında derin uzayda internet bağlantısı sağlama, akıllı telefonu bir uyduya dönüştürme yer alıyor.
TTNET ana sponsorluğu ve TAG-TekArabaGidelim organizatörlüğü ile Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenecek etkinlik her meslek ve yaş grubuna açık.
Etkinlikte profesyonel jürinin seçeceği iki proje ve halkın oylarıyla seçilecek bir proje, global seçmelerde TTNET sponsorluğunda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.
Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın, tüm dünyada 48 ülke ve 96 şehirde eş zamanlı olarak düzenleyeceği üçüncü “NASA Space Apps Challenge” etkinliğinin Türkiye ayağı bu yıl TTNET’in ana sponsorluğunda 12-13 Nisan tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde düzenlenecek.
Teknoloji çözümleriyle uzay teknolojisinde ilerlemeye katkı yapmayı hedefleyen, interneti kullanarak uzayda da farklılık yaratmaya ilgi duyan kişileri bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte katılımcılar, tüm dünyada sayıları 10 bini geçecek olan diğer katılımcılarla işbirliği yapabilecekleri gibi, takım halinde ya da bireysel olarak da projelerini hazırlayabilecekler.
“NASA InternationalSpace Apps Challenge” etkinliği, 48 saat sürecek ve tüm dünyada aynı anda başlayıp sona erecek.
——————————————————————————————————–
“Uzayda Teknoloji”
“NASA International Space Apps Challenge” katılımcıları, uygulama geliştirmeye ek olarak robotik, veri görselleştirme, donanım ve tasarım alanlarında proje ve çözümler geliştirebilecekler.
Katılımcılar ayrıca “Uzayda Teknoloji”, “Dünyanın Durumunu İzleme”, “İnsanlı Uzay Uçuşu”, “Robotik” ve “Asteroidler” olmak üzere beş ana başlık altında toplam 50 konuda çalışarak çözüm geliştirebilecekler.
Etkinlik katılımcıları bu ana başlıklar altında belirlenen alanlardan birini seçerek teknoloji çözümü geliştirecek. Örnek olarak Uzayda Teknoloji ana başlığına ilgi duyan bir katılımcı bu kategori altında yer alan “Derin uzayda internet bağlantısı sağlama”, “Cep telefonunu bir uyduya dönüştürme”, “Bir uyduya komuta etme”, “Kitlesel işbirliği ile Sanal Yer istasyonu Geliştirme” konularından birinde teknoloji çözümleri geliştirebilecek.
Sabancı Üniversitesi Tuzla kampüsünde düzenlenecek etkinliğe online olarak katılmak da mümkün olacak.
Türkiye’nin değerli akademisyen, girişimci ve bilim insanlarından oluşan jürinin seçtiği iki proje ve halkın oyları ile seçilecek olan bir proje, global etkinlikte Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.
Türkiye’den global etkinlikte de başarılı bulunan fikirler TTNET sponsorluğunda NASA’nın bir lansmanına katılma hakkına sahip olacak.
Etkinliğe katılmak için https://2014.spaceappschallenge.org adresindeki sayfada kayıt işlemi tamamlandıktan sonra dileyen takımlar ortaklaşa çalışabilecek.
Ortak çalışma yapılması durumunda projenin fiziksel sunumu için lokasyon seçiminin yapılması yeterli olacak. NASA, etkinliğin detaylarını paylaşmak üzere 12 Nisan 2014 Cumartesi günü, saat 18:30′da canlı bağlantı gerçekleştirecek.
NASA Space Apps Challenge hakkında
“NASA International Space Apps Challenge” ilk kez 2012 yılında düzenlendi ve etkinliğe dünyanın çeşitli bölgelerindeki 25 şehirden yaklaşık 2.000 kişi katıldı. 16-70 yaş arası katılımcılar NASA tarafından belirlenen 71 konu başlığı altında 48 saat içinde 100′den fazla çözüm önerisi geliştirmeyi başardı.
Etkinliğin ikinci kez düzenlendiği 2013 yılında ise 44 ülkeden 83 şehirde 9.000′den fazla katılımcı, 48 saat içinde 770 çözüm önerisi geliştirdi.